gomblyuk

gomblyuk

Fekete ruha szűkítőkkel

2016. január 09. - Ágivarr

Egy angol szavalóversenyre készítettem a lányomnak ezt a ruhát. Olyan gyorsan növekszik, hogy csak ritkán állok neki szabni: egy éve szabtam neki blúzt, de a szabásmintát azóta kinőtte, így most újat kellett csinálnom. Egy egyszerű, karcsúsított, derék- és mellszűkítős dzsörzéruhával lett gazdagabb a ruhatára - átmenetileg.

DSCN4658.JPG


Nagyon remélem, hogy legalább a felvételizős blúzhoz és a ballagási ruhához fel tudom használni ugyanezt a szabásmintát... Az egyik egy hónapon belül esedékes, a ballagás júniusban lesz (így belegondolva ez utóbbira a szerkesztést nem fogom megúszni).

A méretre szerkesztett alapszabásmintán csak néhány helyen változtattam: áthelyeztem a mellszűkítőt, szélesebbre vettem a nyakkivágást és eltüntettem a háta vállán a szűkítőket, mert a kissé rugalmas anyagom ezt megengedte.

Szabásminta.jpg

Vastag, rombuszalakban szövött mintás fekete dzsörzét választottam (kívánság szerint feketének és nem gyűrődőnek kellett lennie), ezt könnyű volt szabni és varrni is. Háromnegyedes ujjú és harangszoknyás lett a kész ruha, viselője elégedett vele. :)

DSCN4663.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://gomblyuk.blog.hu/api/trackback/id/tr2414095219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fehér blúz fekete gallérral | 2016.02.13. 19:05:00

[…] fekete ruha szabásmintáját használtam fel hozzá, annak a csónaknyakán kicsit mélyítettem, és ahhoz […]
süti beállítások módosítása