gomblyuk

gomblyuk

Virágos felső

2016. június 04. - Ágivarr

Legutóbb írtam, hogy ballagási ruhát kellene varrnom. A nehezén túlvagyok: a ruha felső részének szabásmintáját megszerkesztettem, és egy próbaverziót megvarrtam. Ez a virágos blúz lett az eredmény
2016 05 27 Virágos blúz (4)

 

Elöl és hátul szűkítők a derekánál, mellszűkítők vízszintesen, magasított karkivágás és szélesített nyakkivágás - ezeket az alap-szabásminta szerint készült, félig összevarrt blúzon mind úgy jelöltem be, hogy a lányom felvette (és kuncogott, mert csikizte a ceruza).

A lányom és én is az egyszerű vagy stilizált mintákat szeretjük, ha egyáltalán muszáj mintásnak lennie egy ruhának. (Néha muszáj, főleg nyáron. :) ) De valakitől a lányom egy olyan mintás cipőt kapott ajándékba, amihez semmit nem tudott (és ezért a cipőt sem akarta) felvenni. A krémszínű alapon mezei virágos textilcipő egyébként még épp nagy volt a lábára, így eltelt egy-két hónap, mire belenőtt, de addigra a "mihez vegyem fel" kérdés is megoldódott.

2016 05 27 Virágos blúz (8).jpg

Egy kirakatban megláttam a tökéletes anyagot, egy mezei virágmintás, krémszínű, enyhén rugalmas és keskeny bordásan szövött pamutvásznat:

Vitágos blúz

A blúz teljesen követi a test vonalát, hátul zipzáras.

2016 05 27 Virágos blúz (6)

A ballagási ruha felsőrésze ugyanezzel a szabásmintával fog készülni, de derékban elvágom, és attól lefelé egy széles hajtásokkal dúsan bővülő, térdig érő, fekete-fehér nagy mintás szoknyarészben fog folytatódni. Ezt varrom készre ezen a hétvégén, és a ballagás után megmutatom nektek.

Remélem, hogy addigra elmúlik ez a változékony idő, és napsütésben ballaghatnak a nyolcadikosok. :)

2016 05 27 Virágos blúz (5)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gomblyuk.blog.hu/api/trackback/id/tr2014095267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szabott ruha ballagásra | 2016.07.02. 16:50:30

[…] fele szabásmintám már megvolt, a virágos blúzocska volt a próba, azon már kikísérleteztem a szűkítőket, kivágásokat, így most […]
süti beállítások módosítása