gomblyuk

gomblyuk

Pénztárca csokipapírból

2017. április 28. - Ágivarr

Ezt is ki lehet pipálni. A csokipapírból készült pénztárcát vagy tolltartót. Sorozatgyártásba nem fogok kezdeni, de azért jó móka volt.

Csokipapír-tárca 3

 

Kezdjük ott, hogy nem véletlenül Milkával készítik a legtöbben, ennek a csomagolása a legmegfelelőbb erre a célra (vagy más csoki, de ugyanilyen fajta csomagolóanyaggal). Az Oreo kekszes papírból csak elég viseltes tolltartót tudtam kihozni, hiába volt szép sima eredetileg. A Milkáé valahogy kevésbé gyűrődik kifordításkor, és nem kezd el mocorogni felragasztás után a fólia alatt. Ezzel szemben az Oreo papírja - bár ugyanazt az öntapadós füzetborítót használtam - valami miatt összezsugorodott, pedig nem tettem hűvösebb helyre a ragasztás után. Le kellett húznom a fóliát és újraragasztani. Van a Lidlnek egy ötdarabos gyümölcsrúd-terméke (több ízben), csomagolásán különféle színű alapon fehér gyümölcsökkel. Ezeknek még adok egy lehetőséget, összegyűjtök pár színt, és patchworkszerűen összevarrom őket egy neszesszernek. Egyelőre két színem van (ötfélét láttam):

Csokipapír-tárca 6

Megerősítésnek az öntapadós füzetborítót választottam. A celluxot és az átlátszó viaszosvászonnak keresztelt műanyagterítőt (ami sem nem vászon, sem nem viaszos, csak ugyanúgy terítőnek viszik) nem találtam szimpatikus megoldásnak.

Elsőnek egy Milka-Cadburry aprópénztartó tárca készült el, megvan az összes hibája, amit el lehet követni a varrása során (belül nem letűzött bélés, igénytelen zipzárvégek stb). Ja, és utólag derült ki, mikor már kész voltam vele, hogy a zipzár rossz... MINDIG ki kell próbálni a zipzárat, lehetőleg még a boltban. Ez nagyanyai hagyatékból volt, épp ezért kellett volna ellenőrizni. :(

Csokipapír-tárca 1

Belül:

Csokipapír-tárca 2.jpg

Az Oreo kekszes tolltartó alapanyagát a húsvéti nyuszi hozta a gyerekeknek. Ennek már szép lett a bélése és a zipzárak végénél a csücsök is, viszont nem vitte egyenletesen a gépem. Sebaj. :) Itt a másik oldala:

Csokipapír-tárca 4.JPG

És a belseje, sarka:

Csokipapír-tárca 5

Tudtad, hogy az Oreo keksz 105 éves létezése óta semmit sem változott? Pedig mennyi minden változott ezidő alatt... Ez a keksz pedig a világ kedvence. Mi, akik Pilótakekszen nőttünk fel (aminek valóban kakaóíze van, bár nem fekete, szemben az Oreóval, ami ugyan fekete, de nincs kakaóíze - szerintem) kevéssé tudjuk értékelni, de a mai gyerekek szinte érzelmi kötődést mutatnak a popkultúra eme ehető eleme (hehe) iránt, ezért néha értetlenkedve ugyan, de veszünk nekik. Aztán megvarrjuk tolltartónak, mert az olyan menő. :)

És azt tudtad, hogy Milkából van sima étcsoki??? Na az tényleg finom! Ajándékba kaptam egyet, de boltban még nem találkoztam vele.

Update 2018.07.07.: Egy barátnőm kérésére varrtam egy újabb, nagyobb csokipapír-tárcát:

img_20180706_184834.jpg

 

I gave a chance to the chocolate wrap zipper pouch.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gomblyuk.blog.hu/api/trackback/id/tr2014095301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csilla75 2017.04.29. 20:03:18

Nagyon menő! Én régebben láttam karácsonyi csomagolást kifordított csipszes zacskóból, szép fényes ezüst volt. Az túl vékony lenne?

gomblyuk 2017.04.29. 20:10:40

Szerintem könnyebben szakad, de ki kellene próbálni. Azért sem nagyon fogok több csokipapír-tárcát varrni, mert a csomagolás miatt több csokit eszek... A csipsszel sem lenne másként. :)
süti beállítások módosítása