gomblyuk

gomblyuk

Zsák homokozójátékoknak

2018. szeptember 18. - Ágivarr

Készítettem a homokozójátékoknak egy babakocsira kapcsolható zsákot lyukacsos, hálós anyagból, hogy a homok kipotyoghasson belőle a hazafelé úton.

00_homokozozsaka.jpg

A zsákhoz hálós anyagot vettem (I ♥ Textil), ami erősebb a mosózsákok anyagánál. A sok homokozójáték nehéz, a vékony anyag hamar kiszakadna. Kell hozzá még zsinór és két karabiner is, ezekkel lehet olyan babakocsira is felakasztani a zsákot, aminek nem két szarv a tolókarja, hanem mint a miénknek, egy U alakú karja van. Felhasználtam egy hosszabb darab pamutszalagot is az oldalvarrások megerősítéséhez. 

01_homokozozsak.jpg
A zsákot olyan szélesre kell szabni, mint a babakocsi tolókarjának szélessége + 2-2 cm varrásráhagyás. Egy vagy két részből is kiszabható. Hossza tetszőleges, férjenek bele a homokozójátékok, és ne zavarja a lábadat a babakocsitolás közben.
A varrás menete:
A zsák két oldalát varrd össze, a varráshoz fogd hozzá a pamutszalagot (bármilyen nem rugalmas  maradék anyag is megfelel). Ez azért jó, mert lyukaknál a varrás a "levegőben lógna", a háló megnyúlna és könnyen elpattanna a cérna, ha megpakolod a játékokkal a zsákot. A szalag nem engedi kinyúlni a zsákot, megerősíti a varratot. A zsák szája előtt kb. 10 cm-vel előbb állja meg a varrógéppel, itt ne varrd végig.
02_homokozozsak_1.jpg
Ezután fordítsd ki a zsákot és a színéről is varrd végig kb. 1 cm szélesen, szintén belefogva a varrásba a pamutszalagot. Kész a zsák két oldala, a varrások nagyon erősek, belül sem fog foszlani:

02_homokozozsak_3.jpg
A zsák szájánál a maradék eldolgozatlan 10-10 cm-es hálót ugyanazzal a pamutszalaggal erősítsd meg belülről.
02_homokozozsak_4.jpg
02_homokozozsak_5.jpg
Ezután hajtsd vissza duplán a zsák száját, varrd végig. Ez lesz a zsinórház.
02_homokozozsak_6.jpg
02_homokozozsak_7.jpg
Fűzd bele a zsinórt, csomózd meg. Ha kétszarvú a babakocsid, így már ráakaszthatod a tolókarokra.
02_homokozozsak_8.jpg
Ha nem, a két oldalsó nyílásba varrj bele egy-egy karabinert.
02_homokozozsak_9.jpg

02_homokozozsak_10.jpg
Könnyen lekapcsolható a babakocsiról, a játszótérről hazafelé pedig kipotyog belőle a homok. A férjem szerint ez az igazi háló-zsák...
03_homokozozsak.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://gomblyuk.blog.hu/api/trackback/id/tr2514248375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása