gomblyuk

gomblyuk

Zoe cipzáras neszesszerek

Rebecca Page szabásminta

2019. november 05. - Ágivarr

Pár hónapja a női, férfi és gyerek (és játékbaba)  szabásmintákat  készítő Rebecca Page közzétett egy felhívást, hogy Brand Ambassadorokat, "márkanagyköveteket" keres a mintái népszerűsítéséhez. Jelentkeztem, szerettem volna kipróbálni, milyen is az. Egyelőre tetszik. Októberben neszesszert varrtam.

zoe_zip_pouches_agnes_hegedus_october_1.jpg

A Brand Ambassadorok (BA) nagyon sokan vannak, különféle szinten művelik a varrást, és egy csoportban támogatják egymást. Rebecca Page minden hónapban több (6-8) szabásmintát ajánl fel megvarrásra, egyet kötelező választani, egyet lehet még pluszban vállalni. Ez jól hangzik: ha tetszik valamelyik minta, és szeretném megvarrni, a hónap egy megadott napján, stipi-stopi rendszerben beírom a nevem egy táblázat korlátozott számú sorainak egyikébe. Később megkapom a mintát, amit határidőre meg kell varrnom, fotókat és értékelést kell róla feltöltenem. Ha egyik minta sem tetszik, az év két hónapján megtehetem, hogy "szabadságot veszel ki", azaz nem varrok semmit. A többi hónapban viszont muszáj, vagy a későbbiekben nem leszek része a csapatnak. Ha határidőt mulasztanék (magyarázat nélkül vagy gyenge kifogással, pláne többször), akkor is távoznom kellene. Ha viszont tetszik egy minta, biztos, hogy másnak is, így nagyon ügyesnek és gyorsnak kell lennem, hogy feliratkozzak rá. A BA nem tesztelő, nem tehetek például javaslatot a szabásminta vagy az összeállítás megváltoztatására.

Három hónapon vagyok túl, egy fehérneműt vállaltam augusztusban, egy ruhát szeptemberben (amint megjelenik a minta, megmutatom, mert szerintem nagyon szép lett), októberben pedig ezeket a neszesszereket, mert a többi minta nem tetszett és gyorsan szerettem volna végezni a feladattal.

zoe-bld.jpg

Ez egy elég egyszerű cipzáras neszesszer, öt méretben van hozzá szabásminta. A legkisebb, XS méret (8*10 cm) varrása, kifordítása más BA-knak gondot okozott, az XL-es (30*42 cm) laptoptartó méretű. Én a középső három méretet varrtam meg magamnak, így már nekem is van saját neszesszerem a családban. :) Az S es 10*15 cm, az M-es 13*20 cm, az L-es 20*30 cm, az aljuk vastagsága 5-10 cm. A legkisebbe a kevés smink-holmimat, a közepesbe az arckrémeimet, a legnagyobba a nagyobb mindenféléket teszem, ha utazok.

Külső anyagnak vastagabb szövetet választottam, talán autóülés kárpitozására való, belül gumi van rádolgozva. Semmilyen merevítés nem kellett így a neszesszerekhez. Eredetileg táskának vettem az anyagot, de a három minta kiszabása után rájöttem, hogy a maradék sajnos az eredeti elképzelésemhez más kevés lesz. Ugyanilyen anyagot már nem találtam az I Love Textilben, ezért vettem másikat (sima sötétkék, hasonló merev anyag) a táskához. A sötétkék bőrfülek már megvoltak. Valahogy így képzelem el hirtelen:

img_20191105_113319.jpg

A bélésnek való anyagot az Eurotextil Dekor boltjában vettem, ahol kisebb darab maradék taftokat 2-300 forintért lehet venni. Szeretek taftból varrni, ropogós és nem tapad, a neszesszer bélésének ideális. A cipzárat méterre vettem korábban Textilshop by Cilitől, a menta színű kocsit+húzókát a Varrógépcentrumban. Ezekkel egy kicsit feldobtam a sötét külső anyagot.

zoe_zip_pouches_agnes_hegedus_october_2.jpg

 Sok BA értékelése szerint karácsonyi ajándéknak ideális. :) A szabásmintát itt tudod megnézni, megvenni. (Nem affiliate link.)

A bejegyzés trackback címe:

https://gomblyuk.blog.hu/api/trackback/id/tr2315290512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása