gomblyuk

gomblyuk

Bélelt nadrág 2. - Farzsebek

2016. január 24. - Ágivarr

Folytatom a bélelt nadrág varrásleírását. A múlt héten az első zsebekkel foglalkoztam, most a farzsebek jönnek. A nadrág már kész, a fiam nagyon szereti, és nem fázik! :) Pedig mostanában igazán hidegek vannak. Örülhetek, hogy sikerült befejeznem, mert most igazán ki tudja használni.

Bélelet nadrág (10)

A nadrág hátsó szárára már a kiszabáskor felrajzoltam a zsebek helyét. A zseb felső két csücskének a helyét most egy elütő színű cérnával átjelölöm, hogy az anyag színén is jól látszódjon:

Bélelet nadrág (9).JPG

Körbeszegem a zsebet, és behajtom a zsebnyílás felőli szélét, majd azt is letűzöm. Odaillesztem a szélét a piros ikszekhez, hogy ugyanannyi anyag lógjon túl mindkét irányban.

Bélelet nadrág (10)

Először gombostűkkel rögzítem, majd szép egyenletesen aláhajtom a szegett széleket, azokat is gombostűzöm. Nem íves, hanem szögletes zsebet kellett volna választani, az könnyebb, de ez most így sikerült... Párhuzamos öltésekkel felvarrom a nadrágra a zsebeket.

belelet_nadrag_12.JPG

Bélelet nadrág (13)

Ha el nem felejtem, gyorsan kiszedem a piros jelölőket. Én elfelejtettem. Akkor vettem észre, hogy bent maradtak, mikor már kész volt a teljes nadrág, és a béléstől nehezen fértem hozzájuk.

Rávarrom a csípőrészt a nadrág felső szélére és letűzőm.

Bélelet nadrág (14).JPG

Ezután a nadrág jobb és bal felét összegombostűzöm a fenekénél, végigvarrom. Ezt is letűzöm a színéről, így szép is és jobban bírja, itt a fenéknél és a lába közt nagyobb igénybevételnek lesz kitéve a nadrág (leülés, guggolás, bukfencezés, spárgázás, ülepen csúszás...).

Bélelet nadrág (16)

Most az elejét és a hátát a lábszárak belső szélénél varrom össze. Mivel a gombostűk ellenére nekem el tud egymáson csúszni a két anyagréteg, én két lépésben, a lába közétől a szára aljáig szoktam haladni. Így biztosan a közepén lesz a közepe, mindkét oldalról nézve. A szárakat is letűzöm.

Bélelet nadrág (17)

Csak a nadrág két oldalának összevarrása van vissza, és ezzel kész is a külső, bonyolultabb réteg. Nagy könnyebbség, hogy nem kell folyton tisztázni, mert a bélés majd úgyis mindent eltakar. Igaz, azt külön meg kell varrni. :)

Bélelet nadrág (20).JPG

Huh, nehéz ekkora nadrágot fényképezni...

Bélelt nadrág 1. - Első zsebek

Bélelt nadrág 3. – Bélelés

Bélelt nadrág 4. – Övpánt

A bejegyzés trackback címe:

https://gomblyuk.blog.hu/api/trackback/id/tr5514095223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bélelt nadrág 1. – Első zsebek | 2016.01.24. 16:21:46

[…] Bélelt nadrág 2. – Farzsebek […]

Bélelt nadrág 3. – bélelés | 2016.01.31. 17:42:53

[…] folytatom a nadrágot. Az első zsebek és a farzsebek után most belekerül a bélés, és ezután már csak egy lépés, hogy teljesen kész legyen. Ez […]

Bélelt nadrág 4. – Övpánt, övbújtatók és kész! | 2016.02.07. 15:23:23

[…] úgyhogy épp ideje befejeznem a leírást. Az elmúlt hétvégéken elkészítettem az első és a hátsó zsebeket, és kibéleltem a […]
süti beállítások módosítása