gomblyuk

gomblyuk

Fehér blúz fekete gallérral

2016. február 13. - Ágivarr

Jövő héten kezdődnek a középiskolai szóbeli felvételik, ezért szükség volt egy "ünneplős" blúzra. Az igények: ne legyen gyerekes, ne legyen öreges, ne legyen csajos, és legyen csinos. Hosszas előkészületek után ma elkészült a lányom méretei alapján szabott és varrott blúzocska:

2016 02 13 Maja blúz (5)

A fekete ruha szabásmintáját használtam fel hozzá, annak a csónaknyakán kicsit mélyítettem, és ahhoz rajzoltam meg a bubigallért. Érdekesség: angolban ezt Pán Péter gallérnak nevezik. Az anyaga törtfehér és fekete pamutdzsörzé, hogy ne gyűrődjön, kicsit idomuljon, és ne is nője ki azonnal.

Most szabtam először körkéssel, vágóalátéten. :) Nagyon gyorsan ment, pontosan tudtam vele dolgozni. Az alátétem viszont nagyon kicsi, foltvarráshoz való, ezért hamarosan beszerzek egy 60*90 cm-eset, azon már szinte mindent fogok tudni szabni.

2016 02 13 Maja blúz (4)

2016 02 13 Maja blúz (3)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gomblyuk.blog.hu/api/trackback/id/tr7714095229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fekete ruha szűkítőkkel | 2016.02.13. 19:08:23

[…] remélem, hogy legalább a felvételizős blúzhoz és a ballagási ruhához fel tudom használni ugyanezt a szabásmintát… Az egyik egy […]
süti beállítások módosítása