gomblyuk

gomblyuk

Kantáros nadrág

2016. április 17. - Ágivarr

Egy ismerős kisfiúnak varrtam ezt a kantáros rövidnadrágot, cápa-applikációval. Szabásmintát itt, az első részben találsz, a teljes leírást pedig a következőkben.

Nadrág (47)

A szabásmintát 92-es méretben készítettem el, ez kb. 1,5-2 éves kisgyerekre jó, de mivel rövidnadrág, lassabban fogja kinőni, és a vállpánt hossza is állítható a gyermek növekedésével (a gomb átvarrásával), így akár 3 éves korig is tudja használni.

Az egyszerűség kedvéért nem gombos, hanem gumis lett az oldala, így könnyebb le- és felhúzni, mondjuk pisiléskor. :) Néha fontos dolog a gyorsaság!

  1. Szabás

Mutatom a szabásmintát (méretek centiméterben), amit könnyen megrajzolhatsz, vagy akár fel is nagyíthatod nyomtatás után (lerajzolni szerintem egyszerűbb). A mintákat gombostűzd az anyagra, rajzold körbe, majd varrásráhagyással vágd körbe: 2 cm a nadrág száránál, 1 cm mindenhol máshol.

  • Eleje kétszer a főanyagból:

Nadrág (1)

  • Hátulja kétszer a főanyagból:Nadrág (2)
  • Vállpánt, kantár kétszer a főanyagból:

Nadrág (3)

  • Zseb egyszer a mintás anyagból:Nadrág (4).jpg
  • Eleje alátét egyszer félbehajtott anyagból: lásd az eleje szabásmintán jelölve, azt külön is szabd ki!
  • Háta alátét egyszer félbehajtott anyagból: lásd az eleje szabásmintán jelölve, azt is szabd ki külön is!

A nadrág anyagának erősebb pamutszövetet választottam, alátétnek és zsebnek pedig színben hozzá illő, kis virágos, vékonyabb pamutvásznat.

Itt olvashatod a nadrág részletes varrásleírását is!

A bejegyzés trackback címe:

https://gomblyuk.blog.hu/api/trackback/id/tr8414095249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása