gomblyuk

gomblyuk

Inkubátorlepedő

2017. április 26. - Ágivarr

Míg Bubu a kórházban azon dolgozott, hogy minél gyorsabban megtanuljon szopizni és elérje a kívánatos testsúlyt, a varrás volt az utolsó dolog, amire gondoltam. Egyszer ugyan beszélgettem róla az egyik csecsemősnővérrel: megígértem, hogy ha egyszer innen kikerülünk, varrok néhány vidám mintás lepedőt az inkubátorokba.

DSCN6551

 

Rákérdeztem, hogy melyik textilholmi fogy a legjobban, a nővér pedig az inkubátorlepedőt nevezte meg, továbbá a babafészket, ami frottírból van, babapiskóta alakú, és a pereme körben ki van tömve, így körülöleli a babákat és melegen is tartja őket. A lepedőt nagyon könnyű megvarrni, frottírom meg úgysincs otthon, úgyhogy maradtam az előbbinél.

Főleg fiús, de legalább uniszex anyagokat próbáltam választani, mert úgy vettem észre, hogy ezek kicsit alulreprezentáltak a PIC-en. De lehet, hogy csak több kislány volt épp az osztályon...

A lepedők 90*90 cm méretűek, és tegnap át is adtam őket az első kontroll alkalmával.

Bubu azóta elérte, sőt túl is szárnyalta a korának megfelelő kívánatos testsúlyt. Nem is csoda, folyton eszik. :) Erről egy vicc jut eszembe:

- Mondd csak, a feleséged megőrizte a leánykori karcsúságát?

- Mi az hogy! Meg is duplázta!

Valahogy így...

I sewed some sheets used under premature babies in incubators.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gomblyuk.blog.hu/api/trackback/id/tr6914095299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nyári bébikalap | 2017.05.30. 11:42:04

[…] inkubátorlepedő anyagából maradt egy 50*100 cm-es darab, amiből még nagyon sok mindent lehet varrni egy […]
süti beállítások módosítása