gomblyuk

gomblyuk

Költözés 2/1. - csomagolóanyagok

2017. május 21. - Ágivarr

 

Minél nagyobb háztartásban, minél régebben és minél többen élünk, annál több dobozra, zsákra lesz szükség a csomagoláshoz. Mi már kétszer voltunk dobozbeszerző körúton, mind a kétszer azt gondoltuk, hogy elég lesz a csomagolóanyag, de nem. Harmadszorra is el kell mennünk, és örülök majd, ha azzal vége. Jó, ha a csomagoláshoz szükséges dolgokat már két hónappal a költözés előtt beszerezzük.

cardboard-2111107_960_720.jpg

 

Kellenek majd:

  • Kisebb dobozok

Könyveknek. Ezekkel szinte teljesen kitölthető a doboz, jó nehéz lesz, ezért nem volna szerencsés erre nagy dobozokat használni. Nemcsak megemelni kell majd néhányszor azt a dobozt, de el is kell bírnia magát a füleinek, már ha van neki. Mi az IKEA PAPPIS dobozát szereztük be, ami pont elfér egy BILLY vagy más könyvespolcon, tehát a polcról belepakolt könyvekkel együtt egyből vissza is tehetjük a könyvek helyére, nincs útban az elkövetkezendő akár 2 hónapban. 19 literes a doboz, és ami belefér, azt el is bírja. Átlagosan 11 kg könyv került bele (tapasztalat 40 doboz alapján), a legnehezebb PAPPIS dobozunk 16 kilósra sikeredett.

[caption id="attachment_5072" align="aligncenter" width="519"]pappis Kép az IKEA honlapjáról[/caption]

  • Nagyobb dobozok

Azoknak a holmiknak, amiket nem lehet ugyan zsákba hajigálni, de azért szeretnénk megóvni a költözés során, és a tömegük kisebb, mint a tömör könyveké. A nagy dobozokat könnyű jól megpakolni úgy, hogy aztán senki se tudja megemelni - nekünk is sikerült. A kis dobozba be nem férő nagyobb könyveket, lexikonokat, atlaszokat a nagy dobozok aljába fektettük el (szépen elosztva több nagy dobozba). Erre tetriszeztük be a dobozos társas- és egyéb játékokat, a tetejére pedig valami még könnyebb dolgot tettünk. Vagy pl. a téli cipőket is tehetjük bele, konyhai edényeket, stb.

A vizsgaidőszakokban, ha már nagyon fárasztott a tanulás, mindig tetriszeztem (előző évszázad, sőt, évezred! :) ) jól is ment nagyon, és sajnálom is, hogy az új operációs rendszerekkel már nem kompatibilis a jó öreg tetrisz akkori formájában. Nem mondhatnám, hogy a kis dobozok nagy dobozokba pakolása ugyanazt az élményt nyújtaná...

A JÄTTENE doboz (szintén IKEA) 62 literes, és 30 kg-ig terhelhető, nekünk átlagosan 21 kilót sikerült beléjük pakolni.

[caption id="attachment_5080" align="aligncenter" width="523"]jattene Kép az IKEA honlapjáról[/caption]

  • Pici dobozok

Apró holmiknak, amiket aztán így a nagy dobozba tehetünk, együtt maradnak és nem potyognak szét. Persze kisebb zacskókba is lehet őket tenni, de az kevésbé védi meg őket az összekoccanástól. Cipősdoboz például teljesen megfelelő, és biztos akad is néhány mindenkinél.

  • Zsákok

Akár erős szemeteszsák, sitteszsák vagy ruhazsák: ruhaneműk, nem törékeny vagy kényes holmik csomagolására. A 92 l űrtartalmú DIMPA tárolózsák erős, nem kell félni, hogy kiszakad, és füle is van. Egyébként épp egy autógumira van méretezve.

[caption id="attachment_5086" align="aligncenter" width="401"]dimpa.JPG Kép az IKEA honlapjáról[/caption]

Ezt a sok ikeás holmit egyébként szépen el is fogom adni, ha már kicsomagoltunk belőlük. Mindig költözik valaki, aki nem jut hozzá "banános ládákhoz".

  • Fólia (mint a folpack, csak erősebb és szélesebb, no meg jóval hosszabb kiszerelésben)

A kényes holmik csomagolásához, pl. kanapé, matrac, óriás textildobozok, illetve fiókok és szekrényajtók kinyílása ellen stb. Sok költöztető ajánl fóliázást a költöztetési szolgáltatáson belül, még nem próbáltam, így bizonyos holmikat inkább én fogok előre bebugyolálni.

  • Buborékfólia

Törékeny holmik közé, vagy becsomagolásukhoz.

scissors-1986602_960_720.jpg

  • Ragasztószalag

Széles, átlátszó vagy barna, a dobozok lezárásához.

  • Olló

Elvágni a ragasztót. :)

  • Vastag filctoll

Feliratozáshoz.

marker-2082840_960_720

  • Színes papír

A dobozok megjelöléséhez. Ennek a beazonosítást megkönnyítő módszernek több változatával is találkoztam már, nekem ez jött be. Erről majd itt olvashatsz.

paper-1559010_960_720

+ az én módszeremhez A5-ös méretű műanyag "bugyi", irattartó is szükséges.

A csomagolás hogyanjáról legközelebb írok.

elvalasztoWhat packaging material do I use for moving? Use google translate to understand the text.

Ha tetszett, egy megosztással segíts, hogy elolvashassa, akit még érdekelhet!

Hogy biztosan értesülj az új bejegyzésekről, kövesd a blogot e-mailen keresztül: a jobb oldalon található KÖVETÉS gombbal ezt könnyen megteheted!

A bejegyzés trackback címe:

https://gomblyuk.blog.hu/api/trackback/id/tr6614095305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Költözés 2. – két hónappal a költözés előtt | 2017.05.21. 18:37:10

[…] csomagolóanyagot szerzek be: nagyobb és kisebb dobozokat, annál is kisebb dobozokat, zsákokat, […]

Költözés 2/2. – lomtalanítás | 2017.07.13. 16:21:17

[…] már megvannak a dobozok, zsákok, el tudjuk kezdeni az éppen nem használatos holmik elpakolását. Ezt tényleg elég 2 hónappal […]
süti beállítások módosítása