gomblyuk

gomblyuk

Ujjatlan rugdalózó hűvösebb napokra

2017. szeptember 12. - Ágivarr

Még csak szeptember első hete múlt el, de egy-egy napon úgy tűnik, visszavonhatatlanul megjött az ősz. Vége az ujjatlan és rövidujjú bodyk időszakának, a cuki hurkák akadálytalan puszilgatásának (kivétel: reggeli felöltözés, esti fürdés és a pelenkázások), muszáj Bubut melegebben felöltöztetni. Olyan nagyon lehűlt az idő, hogy nem elegendő a hosszúujjú body + hosszúnadrág kombináció, hanem olyasmi kell, ami a mellkasát, hátát is melegíti (pulóver, mellény kizárva, mert folyton felcsúszik). Olyan hirtelen lett hideg, hogy most azonnal kell varrnom egy ujjatlan rugdalózót, vállpántos egybenadrágot, mindegy, minek nevezem. Hiába a néhány melegebb, becsapós nap.

IMG_20170909_113518.jpg

A nadrág anyagának futtert választottam, többnyire ebből készülnek a melegítők. Ez az anyag nem, vagy csak nagyon enyhén rugalmas, inkább csak veszít a tartásából az idők során. Alábélelésnek és passzénak rugalmas pamutjersey-t használtam. Narancssárga KAM patentokkal vidámítottam a sötét anyagot.

Végigböngésztem az összes (katalogizált) Burda és Ottobre szabásmintámat, és - hihetetlen - sehol nem találtam ilyen nadrágot. Ezért a neten kezdtem keresgélni, és a Pinteresten keresztül meg is találtam Le-Kimi Mikey nadrágját. Az ingyen letölthető szabásmintán egy kicsit módosítottam: szélesebbre vettem a derékrészét, mert az anyagom nem rugalmas, és pántot szabtam a lába közéhez a könnyebb pelenkacsere érdekében. Kipróbáltam, a 80-as szabásmintából tényleg 80-as nadrág lett!

Az elejére mintás pamutvászonból kisautókat (szerintem földmunkagépek) applikáltam. Az applikálásról itt olvashatsz bővebben, de míg a cápánál sűrű cikkcakkot használtam, az autókat egyenesen varrtam körbe, úgyhogy az idővel kiálló kis szálak nem a véletlen művei lesznek. Az autók alá hepehupás földet is varrtam. :)

IMG_20170907_221135.jpg

Le-Kiminél részletes varrásleírást találsz németül, a képek alapján a varrási folyamat pedig magyarázat nélkül is (viszonylag) jól látszik. Így a leírástól eltekintek, csak néhány képet mutatok a részletekről:

sdr

dav

sdr

dav

A kész nadrág egyben:

bmd

Nem fázik, nem tüsszög. :) Boldog.

bdr

Még egy ugyanilyen fog készülni pirosban, vitorlásokkal az elején.

Update 2017.10.18.:

Elkészült a piros nadrág is a vitorlásokkal és sötétkék alábéleléssel, passzéval. A napocskát és a hullámokat kukacolótalppal varrtam (3 hónapig tartott, míg ideért az Aliról). Most először próbálkoztam a szabad gépi tűzéssel, előbb csináltam, aztán elolvastam, hogy kellett volna... Ilyen lett, elsőre nem is rossz. :)

dav

dav

 

This post is about Bubu's new autumn romper. 

Ha tetszett, kattints valamelyik megosztás gombra! Köszönöm!

A bejegyzés trackback címe:

https://gomblyuk.blog.hu/api/trackback/id/tr4714095321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Babanadrág harmadszor | 2017.10.27. 18:13:48

[…] Úgyhogy még egy poszt erről a nadrágról, aminek egyébként ingyenesen letölthető a szabásmintája. Harmadszorra pandamintás futterből varrtam meg, és tökéletesítettem az ülepén + egy […]
süti beállítások módosítása