gomblyuk

gomblyuk

Bubu kuckója

PAX szekrény új funkcióval

2018. szeptember 24. - Ágivarr

Elérkezett az idő, hogy Bubu is igazi, nagy ruhásszekrényt kapjon. Az ő ruhái ugyan kis helyet foglalnak, de a nagyfiam kinőtt ruhái, amik egyszer majd jók lesznek Bubura, már csak így férnek el. Bubu szobáját már a felújításkor úgy terveztem, hogy egy 100 cm széles PAX szekrény is elférjen benne. Meg is vettük az IKEÁ-ban, de sajnos szekrényajtó nélkül, mert a kinézett fajta épp nem volt kapható. Az összeszerelt, felállított szekrénybe Bubu egyből bemászott és egy ideig nem is akart kijönni. Ezért átgondoltuk a szekrényajtó-dolgot, és inkább kialakítottunk neki egy kuckót.

img_20180901_111838.jpg

A testmagasságához igazítva tettük be a legalsó polcot, több, mint 80 cm magasságban. Később majd lehajol, azért mégis csak kell pakolni is valahová...

Közvetlenül a polc alá beszereltünk egy ruhaakasztó rudat, amit eredetileg a középső lyuksorba kellene csavarozni, ha vállfákat szeretnénk rátenni. Mi így függönykarnisnak használjuk, a függöny mögött jól lehet bújócskázni.

img_20180907_102218.jpgHogy ne legyen alul kemény, egy kiságyba való szivacsmatracból levágtam hosszában a felesleges részt, annyit, hogy pont beférjen a szekrénybe. Pár éve, mikor a felújításba belekezdtünk, Bubu szobájának egyik falára halványkék felhős tapétát vettünk. Azóta nagyon népszerű lett ez a minta, és Bubu, akit bár nem érdekel a divat és a trendek, szereti a felhőket, az alvással kapcsolja össze őket, megnyugtatja a látványuk. Egy hetedik kerületi méteráruboltban láttam meg ezt a pamutvásznat, amiből végül a huzatot varrtam a szivacsra.


img_20180822_134154.jpgHogy mosni lehessen, a rövidebb végén műanyag patentok vannak. Előszedtük Bubu egyik első ajándékát, a zenélő napocskát is, és ilyen kedves kis kuckóval leptük meg.

img_20180923_174307.jpgHa lesz is szekrényajtó, inkább csináltatunk felülre külön, és majd alulra is külön. Valójában tényleg felesleges egyszerre 230 cm magas ajtószárnyakat nyitni...

A bejegyzés trackback címe:

https://gomblyuk.blog.hu/api/trackback/id/tr5514259773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása