gomblyuk

gomblyuk

Kantáros nadrág 2.

2016. április 17. - Ágivarr

Folytatjuk a kantáros nadrágot, az előző részben megrajzolhattad a szabásmintát és kiszabhattad a nadrág részeit. Most a zseb és a kantárok elkészítését mutatom meg neked.

Nadrág (15).JPG

2. Applikáció, zseb és kantárok

Ha szeretnél valamilyen applikációt, akkor a főanyagból kell még egy kis darabka. Az applikálással magával most nem fogok sokat foglalkozni, csak röviden: a kétoldalú ragasztófátyolra rajzold meg a mintát (ha te találod ki) vagy rajzold át (ha valahonnan másolod, ahogy most én is), vasald rá az anyagdarabra (forró vasaló, nyomva, nem húzkodva, 15-20 másodpercig).

Nadrág (5).JPG

Vágd óvatosan körbe a figurát. Húzd le a papírt, és a ragasztós felével vasald a zsebre (vagy bárhová, ahová szeretnéd). Ezzel az előbbi minta tükörképe kerül véglegesen a zsebre, ami a cápámnak tökéletesen mindegy, de pl. betűknél van jelentősége, ezért azoknak eleve a tükörképét rajzold a ragasztófátyolra, és úgy vasald fel!

Nadrág (6)

Sűrű cikkcakkal varrd körbe a figurát, ha belső vonalak is vannak, akkor azokat is varrd át (cikcakkal vagy akár egyenes öltésekkel). A cápa szemét kézzel varrtam ki.

Nadrág (7).JPG

Zsebet már varrtam a bélelt nadrágos bejegyzésemben , ott megtalálod, ha részletes leírást és fotókat is szeretnél. Itt majd a nadrág elejének közepére kerül a zseb, amihez elég lesz egy vonalzó és néhány gombostű.

3. Kantárok

A kantárhoz a kiszabott csíkot hajtsd félbe, és a ferdén szabott rövidebb élét nyitva hagyva, a derékszögűt pedig bezárva, 1 cm széles varrásráhagyással varrd össze.

Nadrág (10).JPG

A derékszögű varratnál az anyag sarkát vágd le, hogy kifordításkor ne legyen majd itt anyagtúltengés. A nyitva maradt ferde élen keresztül fordítsd ki a vállpántot. Igazgasd el a sarkokat, vasald le, majd talpszélesen (7 mm) tűzd is le. Én az applikálásnál is használt élénkzöld cérnával varrtam az egész nadrágot, ez a szín a virágos anyagon is visszaköszön.

Kész is vagy a kisebb részekkel: a zsebbel és a kantárokkal. Egyre kevesebb van hátra! :)

Ahhoz, hogy ezeket felvarrhasd a nadrág elejére és hátára, előbb össze kell állítanod a nagyobb darabokat. Hogy hogyan, azt a következő bejegyzésemben mutatom meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://gomblyuk.blog.hu/api/trackback/id/tr5314095251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ujjatlan rugdalózó hűvösebb napokra | 2017.09.12. 08:14:40

[…] mintás pamutvászonból kisautókat (szerintem földmunkagépek) applikáltam. Az applikálásról itt olvashatsz bővebben, de míg a cápánál sűrű cikkcakkot használtam, az autókat egyenesen […]
süti beállítások módosítása