gomblyuk

gomblyuk

Kantáros nadrág 3.

2016. április 17. - Ágivarr

Folytatjuk a kantáros nadrágot, az előző részek alapján megrajzolhattad a szabásmintát és kiszabhattad a nadrág részeit, aztán elkészíthetted a zsebet és a kantárokat. Most össze kell állítanod az elejét és a hátát. Mutatom, hogyan!

Nadrág (23).JPG


4. Eleje

A nadrág eleje és háta a két-két legnagyobb részből lesz. Amelyiken a nagyobb kanyarulat van – a feneke miatt – az a hátulja, amelyiken a kisebb, az az eleje. :) A kiszabott eleje részeket, ahogy egymáson fekszenek, az íves résznél és folytatólagosan az elején felfelé gombostűzd össze. Ugyanígy a háta két részét (jobb és baloldalát) is:

Nadrág (16).JPG

Varrd össze 1 cm ráhagyással a gombostűzést követve, majd tisztázd el cikcakkal (vagy lockkal, ha van lockod, de ehhez az anyaghoz nem szükséges, mivel nem rugalmas). 2-3 mm öltéshossz és a legnagyobb öltésszélesség pont jó lesz.

Nadrág (17).JPG

Az elejét és a hátát is tűzd le egyenes öltésekkel a színéről, talpszélesen.

Nadrág (18).JPG

Most vedd elő a csinos virágos alátéteket! Végre nem az unalmas drapp szövet. :) A következő képen félbehajtva látod az alátéteket, ahogy kiszabtam, jobb élén a hajtással.

Nadrág (19).JPG

Terítsd ki őket, és az alsó íves szélüket tisztázd el cikcakköltéssel.

Az elejével folytatjuk. Terítsd ki a nadrág elejét, és színt színére fordítva pontosan illeszd rá az eleje alátét részt. Mivel az elején lesz két gomblyuk is, a mellrész sarkaiba helyezz egy-egy textilnégyzetet, erősítésképpen. Gombostűzd, 1 cm ráhagyással varrd végig a felső széleket. A sarkokat átlósan vágd le, ahogy a kantárnál is csináltuk.

Nadrág (20).JPG

Nem a nadrág csálé, csak a fotó. :) Az íves részen vagdosd be a varrásig a ráhagyást. Ha kifordítod, a sarkokat igazgasd el, és vasald le a mellrészt. Kívül és belül is szép lett!

Nadrág (21).JPG

Nadrág (22).JPG

Az eleje mellrészre helyezd rá a zsebet a barátságos cápával – én középre varrtam fel, a magasságát szemre állítottam be. (Az eleje közepe ugye az a vonal, ahol a két oldala össze van varrva, nem pedig a zöld dísztűzés!) Gombostűzd rá a zsebet, majd talpszélesen (7 mm) varrd a mellrészre. A varrat elejét és végét erősítsd meg oda-vissza öltésekkel.

Nadrág (23)

Figyelj, hogy az alátétanyag szépen simuljon a mellrész alatt, ne gyűrődjön meg. Az én zsebem két felső sarka pont rálóg az alátétre, így egyúttal azt is rögzítem, nem fog felhajlani a későbbiekben.

A gomblyuk kivételével kész az eleje. Ha eddig eljutottál, az remek, már alig van hátra egy kis munka. Ügyes vagy, kitartás! :)

Most következik a háta és a kantárok rögzítése, amihez már csak egy ugrás, és kész a saját nadrágod!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gomblyuk.blog.hu/api/trackback/id/tr1414095253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása